Φίλες και φίλοι,

Καλώς ήρθατε στην προσωπική μου ιστοσελίδα.

Μια σελίδα που δημιουργήθηκε από την ανάγκη να «συναντηθώ» με όλους εσάς, τους φίλους του Διαδικτύου, να μοιραστώ μαζί σας σκέψεις, ιδέες και οράματα, να ανταλλάξω απόψεις και προβληματισμούς πάνω σε θέματα μικρά ή μεγάλα, που απασχολούν το Δήμο μας.

Οπωσδήποτε το blog αυτό δεν έρχεται να υποκαταστήσει την αναντικατάστατη για μένα, άμεση και ζωντανή επαφή με τους συμπολίτες μου, αλλά απλά να την ενισχύσει μέσα από έναν ακόμα δρόμο επικοινωνίας και διαλόγου.

Σ’ αυτόν λοιπόν τον προσωπικό κόμβο που φτιάχτηκε με πολύ μεράκι, θα βρείτε στιγμές από το άλμπουμ της ζωής μου, σταθμούς πολύτιμους από την πολιτική και επαγγελματική μου πορεία. Θα βρείτε επίσης μέρος της αρθρογραφίας μου στον Τύπο, ομιλίες, θέσεις και εμπειρίες.

Σκοπός μου είναι να με γνωρίσετε καλύτερα μέσα από την δραστηριότητά μου, δίνοντάς μου ταυτόχρονα την ευκαιρία να γνωρίσω τις απόψεις σας , αν το επιθυμείτε, μέσα από το e-mail επικοινωνίας. Επιπροσθέτως θα έχω άμεση και συχνή επικοινωνία με πολίτες που δεν κατοικούν στην περιοχή και θα ήθελαν να μου μεταφέρουν ανησυχίες και προβληματισμούς για τον τόπο μας.

Θα ήταν χαρά για μένα να έχω τις κριτικές παρατηρήσεις σας, τα σχόλια και τα μηνύματά σας για μια ανοιχτή, ζωντανή, ανεμπόδιστη διαδικτυακή συζήτηση. Γιατί μέσα από τον διάλογο είναι βέβαιο πως όλοι κάτι μαθαίνουμε.

Φιλικά

Πάνος Κοντογεώργος

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ Χ.Υ.Τ.Α. ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΑΓΔΑΡΑ ΤΗΣ Τ.Κ. ΤΡΙΛΟΦΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ

ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ Β. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                 Μακρακώμη 09/06/2011
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ
Τηλ: 6974750420


 Θέμα: «Θέση του Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Μακρακώμης Παναγιώτης Β. Κοντογεώργου σχετικά με τη δημιουργία Χ.Υ.Τ.Α. στη θέση Μαγδάρα της Τοπικής Κοινότητας Τριλόφου»

         Η περιβαλλοντική κρίση, ιδιαίτερα η κρίση των αποβλήτων έχει παρόμοια χαρακτηριστικά και αιτίες με την βαθιά οικονομική και δημοσιονομική κρίση που βιώνουμε ως χώρα. Οι λύσεις στο πρόβλημα των σκουπιδιών είναι απλές και εφικτές. Η εφαρμογή τους όμως είναι δύσκολη αν


δεν αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας. Σήμερα η πλειοψηφία των χωρών της Ε.Ε. απαγορεύει τη διάθεση σε ΧΥΤΑ των αστικών αποβλήτων. Οι χώροι ταφής είναι ακριβοί, δεσμεύουν πολύτιμες εκτάσεις γης και δημιουργούν περιβαλλοντικά και κοινωνικά προβλήματα.

Μετά την εκπόνηση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων εγκρίθηκαν, όπως πληροφορηθήκαμε, οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου για την κατασκευή Χ.Υ.Τ.Α. στο Τρίλοφο Φθιώτιδας. Με την απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων η Διοίκηση επιβάλλει προυποθέσεις, όρους και περιορισμούς για την πραγματοποίηση του έργου στην θέση Μαγδάρα της τοπικής κοινότητας Τριλόφου. Η ως άνω θέση αναδείχθηκε ως βέλτιστη τοποθεσία για τον σκοπό αυτό μετά από πλημμελή και δογματική αξιολόγηση – βαθμολόγηση των αρχικώς επιλεγέντων θέσεων, δίχως όμως να εξατομικευθούν τα ειδικότερα υδρολογικά, γεωλογικά, περιβαλλοντικά, χωροταξικά, γενικότερης φύσεως λειτουργικά κριτήρια, στα οποία πρέπει να ανταποκρίνονται οι χώροι όπου οι εγκαταστάσεις αυτές επιτρέπονται, δίχως να ληφθούν υπόψη οι ιδιαίτερες συνθήκες, η φυσιογνωμία της ευρύτερης περιοχής, το κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων.
Την εκτελεστή αυτή πράξη της διοίκησης ο Δήμος Μακρακώμης, έχοντας την ενεργό συμμετοχή και συμπαράσταση των πολιτών μας  προτίθεται να προσβάλλει με κάθε ένδικο μέσο που του παρέχει ο νόμος και εν προκειμένω ενώπιον του αρμοδίου Συμβουλίου της Επικρατείας με αίτηση ακύρωσης για λάθη και παραλείψεις της Διοίκησης, τις οποίες σημειωτέον ο Δήμος μας έχει επανειλημμένως επισημάνει προς τους αρμόδιους φορείς.
Στόχος μας είναι να προωθήσουμε μια βιώσιμη στρατηγική για τα σκουπίδια, ώστε να απεμπλακούμε από τα αδιέξοδα, την σπατάλη πόρων και την ρύπανση του περιβάλλοντος με επιλογές που θα είναι δίκαιες και οικονομικά συμφέρουσες για τους πολίτες και όχι για τα κάθε λογής οικονομικά συμφέροντα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Β. ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου