Φίλες και φίλοι,

Καλώς ήρθατε στην προσωπική μου ιστοσελίδα.

Μια σελίδα που δημιουργήθηκε από την ανάγκη να «συναντηθώ» με όλους εσάς, τους φίλους του Διαδικτύου, να μοιραστώ μαζί σας σκέψεις, ιδέες και οράματα, να ανταλλάξω απόψεις και προβληματισμούς πάνω σε θέματα μικρά ή μεγάλα, που απασχολούν το Δήμο μας.

Οπωσδήποτε το blog αυτό δεν έρχεται να υποκαταστήσει την αναντικατάστατη για μένα, άμεση και ζωντανή επαφή με τους συμπολίτες μου, αλλά απλά να την ενισχύσει μέσα από έναν ακόμα δρόμο επικοινωνίας και διαλόγου.

Σ’ αυτόν λοιπόν τον προσωπικό κόμβο που φτιάχτηκε με πολύ μεράκι, θα βρείτε στιγμές από το άλμπουμ της ζωής μου, σταθμούς πολύτιμους από την πολιτική και επαγγελματική μου πορεία. Θα βρείτε επίσης μέρος της αρθρογραφίας μου στον Τύπο, ομιλίες, θέσεις και εμπειρίες.

Σκοπός μου είναι να με γνωρίσετε καλύτερα μέσα από την δραστηριότητά μου, δίνοντάς μου ταυτόχρονα την ευκαιρία να γνωρίσω τις απόψεις σας , αν το επιθυμείτε, μέσα από το e-mail επικοινωνίας. Επιπροσθέτως θα έχω άμεση και συχνή επικοινωνία με πολίτες που δεν κατοικούν στην περιοχή και θα ήθελαν να μου μεταφέρουν ανησυχίες και προβληματισμούς για τον τόπο μας.

Θα ήταν χαρά για μένα να έχω τις κριτικές παρατηρήσεις σας, τα σχόλια και τα μηνύματά σας για μια ανοιχτή, ζωντανή, ανεμπόδιστη διαδικτυακή συζήτηση. Γιατί μέσα από τον διάλογο είναι βέβαιο πως όλοι κάτι μαθαίνουμε.

Φιλικά

Πάνος Κοντογεώργος

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο 4/2012

Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο 4/2012
της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μακρακώμης την 7η Μαρτίου 2012 
 
ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ: Ψήφιση του προϋπολογισμού Δήμου Μακρακώμης οικονομικού έτους 2012
Τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβούλου Πάνο Κοντογεώργο στην ψήφιση του προϋπολογισμού ετους 2012
Κύριε Πρόεδρε, κύριε Δήμαρχε,κύριοι συνάδελφοι. Απόψε καλούμαστε να ψηφίσουμε τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2012. O προϋπολογισμός, είναι το εργαλείο εκείνο, το οποίο από αύριο το πρωί, ανοίγουμε τον διακόπτη και ξεκινάμε τη λειτουργία του Δήμου.
Κύριε Δήμαρχε, η εκάστοτε δημοτική αρχή, αυτό που μπορεί και πρέπει να κάνει, είναι να κατευθύνει τις δαπάνες εκεί που είναι απολύτως αναγκαίες καθώς και να τις ελαχιστοποιεί εκεί που είναι περιττές,ιδίως δεδομένων των οικονομικών συνθηκών. Διότι, κύριε Δήμαρχε δεν μπορούμε τη σήμερον ημέρα, και όταν οι συμπολίτες μας περνούν τόσο δύσκολες ημέρες, να μην διαχειριστούμε και να μην διαχειριζόμαστε τα οικονομικά μέσα που διαθέτουμε με επαγγελματισμό. Μόνο με επαγγελματική διαχείριση των οικονομικών ο Δήμος μας θα μπορέσει να κατασκευάσει τα σχολεία που είναι πλέον υπό τη δικαιοδοσία μας, να ενισχύσει και να ανανεώσει το στόλο της καθαριότητας, να αναλάβει τις πολιτιστικές δραστηριότητες και να προσελκύσει και τουρίστες στην περιοχή μας,να προσφέρει ψυχαγωγία στους πολίτες που τόσο πολύ ανάγκη την έχουν.
Κύριε Δήμαρχε, φέτος έγινε πραγματικά μία μεγάλη προσπάθεια να μην υπάρχει πλασματικότητα στον προϋπολογισμό. Διότι έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι η πρακτική των πλασματικών προϋπολογισμών, των εξωπραγματικών ισολογισμών και των προγραμμάτων, έχει την διασπορά πολύτιμων πόρων σε δράσεις που δεν είναι απολύτως αναγκαίες για τους Δήμους ή για οτιδήποτε άλλο. Ως δεύτερη συνέπεια, η διαιώνιση αυτή της πρακτικής των πλασματικών προϋπολογισμών, θα αποστερούσε την ικανότητά μας να εξασφαλίσουμε σε βάθος χρόνου τους πόρους για την υλοποίηση των απολύτως αναγκαίων πολιτικών μας, καθώς και να προφυλάξουμε αυτές τις πολιτικές μας, τουλάχιστον εν μέρει,μέσω της διαμόρφωσης αποθεματικών στον προϋπολογισμό στο Δήμο, από τους οποίους οικονομικούς κινδύνους μπορούν να προκύψουν στην σημερινή οικονομική συγκυρία.
Κύριε Δήμαρχε, εντάξαμε, εντάξατε, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ από το Δήμο μας, με προϋπολογισμό περίπου αν θυμάμαι καλά 1.000.000 ευρώ,η αποκατάσταση των Χ.Α.Δ.Α. Εδώ κύριε Δήμαρχε, πιστεύω ότι πρέπει να κινηθούμε παράπλευρα, και συνεργασία η Περιφέρεια, εσείς, η Τεχνική Υπηρεσία, να εντάξουμε στο ΕΣΠΑ και να χρηματοδοτηθεί Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.
Ήδη ο Δήμος Καρπενησίου ταυτόχρονα κατέθεσε μελέτη για να χρηματοδοτηθεί και Σταθμός Μεταφόρτωσης. Με αυτό τον τρόπο θα έχουμε μεγάλο όφελος του Δήμου μας και από εργατοώρες και από τα μηχανήματα, τα οποία χρειάζονται αυτή τη στιγμή να κάνουν 100 και 150 χιλιόμετρα την ημέρα.
Κύριε Δήμαρχε, πιστεύω ότι με αυτά που είπα εγώ, με αυτά που είπανε οι περισσότεροι συνάδελφοι, με αυτά που έχουμε πει στις τόσες συνεδριάσεις που κάναμε σαν Οικονομική Επιτροπή, πρέπει να κινηθούμε με γρήγορους ρυθμούς ώστε να ενισχύσουμε την ρευστότητα της αγοράς η οποία αγορά τείνει να στεγνώσει.
Και εγώ κύριε Δήμαρχε, από την πλευρά μου, θα ήθελα απόψε στο Δημοτικό Συμβούλιο, με την ψήφιση του προϋπολογισμού, να τραβήξουμε μία κόκκινη γραμμή και να προχωρήσουμε μπροστά όλοι μαζί από αύριο το πρωί, για το καλό του τόπου και των συνδημοτών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου