Φίλες και φίλοι,

Καλώς ήρθατε στην προσωπική μου ιστοσελίδα.

Μια σελίδα που δημιουργήθηκε από την ανάγκη να «συναντηθώ» με όλους εσάς, τους φίλους του Διαδικτύου, να μοιραστώ μαζί σας σκέψεις, ιδέες και οράματα, να ανταλλάξω απόψεις και προβληματισμούς πάνω σε θέματα μικρά ή μεγάλα, που απασχολούν το Δήμο μας.

Οπωσδήποτε το blog αυτό δεν έρχεται να υποκαταστήσει την αναντικατάστατη για μένα, άμεση και ζωντανή επαφή με τους συμπολίτες μου, αλλά απλά να την ενισχύσει μέσα από έναν ακόμα δρόμο επικοινωνίας και διαλόγου.

Σ’ αυτόν λοιπόν τον προσωπικό κόμβο που φτιάχτηκε με πολύ μεράκι, θα βρείτε στιγμές από το άλμπουμ της ζωής μου, σταθμούς πολύτιμους από την πολιτική και επαγγελματική μου πορεία. Θα βρείτε επίσης μέρος της αρθρογραφίας μου στον Τύπο, ομιλίες, θέσεις και εμπειρίες.

Σκοπός μου είναι να με γνωρίσετε καλύτερα μέσα από την δραστηριότητά μου, δίνοντάς μου ταυτόχρονα την ευκαιρία να γνωρίσω τις απόψεις σας , αν το επιθυμείτε, μέσα από το e-mail επικοινωνίας. Επιπροσθέτως θα έχω άμεση και συχνή επικοινωνία με πολίτες που δεν κατοικούν στην περιοχή και θα ήθελαν να μου μεταφέρουν ανησυχίες και προβληματισμούς για τον τόπο μας.

Θα ήταν χαρά για μένα να έχω τις κριτικές παρατηρήσεις σας, τα σχόλια και τα μηνύματά σας για μια ανοιχτή, ζωντανή, ανεμπόδιστη διαδικτυακή συζήτηση. Γιατί μέσα από τον διάλογο είναι βέβαιο πως όλοι κάτι μαθαίνουμε.

Φιλικά

Πάνος Κοντογεώργος

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΟΦΥΓΗ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ


ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ Β. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                                   Μακρακώμη 23/03/2011 
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ


Κιν: 6974750420
 

Προς: Δήμαρχο Δήμου Μακρακώμης κ. Ευθύμιο Παπαευθυμίου, τους

           κ.κ. Αντιδημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους, Προέδρους Τοπικών

Κοινοτήτων και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του δήμου μας.
 

Θέμα: «Αποφυγή αύξησης των Δημοτικών Τελών».
 

Κύριε Δήμαρχε όσον αφορά το θέμα που απασχολεί το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο που είναι η αύξηση των δημοτικών τελών, θεωρώ πως η αύξηση κατά 50% στον τέως Δήμο Μακρακώμης και κατά 100% και πλέον στον τέως Δήμο Αγίου Γεωργίου  είναι πολύ υψηλή, γεγονός που θα επιβαρύνει αρκετά τα ήδη επιβαρυμένα οικονομικά

του κάθε νοικοκυριού της περιοχής μας.

Μήπως θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε την οικονομική κατάσταση του Δήμου μας κάνοντας εξορθολογισμό των εξόδων περικόπτοντας τα περιττά έξοδα και όχι κατευθείαν να κινηθούμε προς αυξήσεις; Άλλωστε ο «Καλλικράτης» αυτό ήθελε να πετύχει με την συνένωση των Δήμων: θετικές οικονομίες κλίμακας και εξορθολογισμό των εξόδων.

Παράλληλα με τον οικονομικό έλεγχο των εσόδων και εξόδων, θα έπρεπε να κάνουμε ακριβείς ελέγχους επιμέτρησης όλων των επιφανειών για να εξακριβώσουμε τυχόν παρασπονδίες από επεκτάσεις που έχουν γίνει και μάλιστα σε μεγάλη κλίμακα και αυτό μπορούν να σας το διαβεβαιώσει και η οικονομική υπηρεσία του Δήμου μας, γεγονός που στερεί στον Δήμο έσοδα από δημοτικά τέλη. Έχετε λάβει υπ’ όψιν σας το ενδεχόμενο τα διαφυγόντα έσοδα από τέτοιες ενέργειες πολιτών ότι μπορούν να ευθύνονται για ένα μεγάλο μέρος στο οικονομικό έλλειμμα του Δήμου; Προτείνω πρώτα να διερευνήσουμε αυτό το θέμα, να επιβάλλουμε χρηματικές κυρώσεις όπου χρειάζεται, να ξαναδούμε ποια είναι πλέον τα πραγματικά έσοδα του Δήμου από δημοτικά τέλη και μετά αν και μόνο αν χρειάζεται να μιλήσουμε σε νέα βάση και να καταφύγουμε σε μία πολύ πιο μικρή φυσικά αύξηση των δημοτικών τελών. Αυτό πιστεύω πως είναι το πιο δίκαιο. Χρειάζεται να πληρώσουν όλοι οι δημότες για τις "παρανομίες" κάποιων "έξυπνων" πολιτών; Αυτό είναι δικαιοσύνη;

Ακόμη όμως κι αν είναι επιβεβλημένη η αύξηση των δημοτικών τελών ως έσχατη λύση, πιστεύω πως δεν πρέπει να τα αυξήσουμε σε όλους τα δημοτικά τέλη κατά το ίδιο ποσοστό. Θα πρέπει η αύξηση να γίνει με εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια δείχνοντας την αλληλεγγύη μας στις αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

Για όλους τους παραπάνω λόγους προτείνω να μην προχωρήσουμε άμεσα στην αύξηση των δημοτικών τελών χωρίς να ελέγξουμε όλες τις εναλλακτικές λύσεις.



Παναγιώτης Β. Κοντογεώργος

Δημοτικός Σύμβουλος Μακρακώμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου