Φίλες και φίλοι,

Καλώς ήρθατε στην προσωπική μου ιστοσελίδα.

Μια σελίδα που δημιουργήθηκε από την ανάγκη να «συναντηθώ» με όλους εσάς, τους φίλους του Διαδικτύου, να μοιραστώ μαζί σας σκέψεις, ιδέες και οράματα, να ανταλλάξω απόψεις και προβληματισμούς πάνω σε θέματα μικρά ή μεγάλα, που απασχολούν το Δήμο μας.

Οπωσδήποτε το blog αυτό δεν έρχεται να υποκαταστήσει την αναντικατάστατη για μένα, άμεση και ζωντανή επαφή με τους συμπολίτες μου, αλλά απλά να την ενισχύσει μέσα από έναν ακόμα δρόμο επικοινωνίας και διαλόγου.

Σ’ αυτόν λοιπόν τον προσωπικό κόμβο που φτιάχτηκε με πολύ μεράκι, θα βρείτε στιγμές από το άλμπουμ της ζωής μου, σταθμούς πολύτιμους από την πολιτική και επαγγελματική μου πορεία. Θα βρείτε επίσης μέρος της αρθρογραφίας μου στον Τύπο, ομιλίες, θέσεις και εμπειρίες.

Σκοπός μου είναι να με γνωρίσετε καλύτερα μέσα από την δραστηριότητά μου, δίνοντάς μου ταυτόχρονα την ευκαιρία να γνωρίσω τις απόψεις σας , αν το επιθυμείτε, μέσα από το e-mail επικοινωνίας. Επιπροσθέτως θα έχω άμεση και συχνή επικοινωνία με πολίτες που δεν κατοικούν στην περιοχή και θα ήθελαν να μου μεταφέρουν ανησυχίες και προβληματισμούς για τον τόπο μας.

Θα ήταν χαρά για μένα να έχω τις κριτικές παρατηρήσεις σας, τα σχόλια και τα μηνύματά σας για μια ανοιχτή, ζωντανή, ανεμπόδιστη διαδικτυακή συζήτηση. Γιατί μέσα από τον διάλογο είναι βέβαιο πως όλοι κάτι μαθαίνουμε.

Φιλικά

Πάνος Κοντογεώργος

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΤΥΜΦΡΗΣΤΟΥ


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ                   Μακρακώμη 01/07/2011
ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ
 

Προς: Δήμαρχο Δήμου Μακρακώμης κ. Ευθύμιο Παπαευθυμίου και τους κυρίους Αντιδημάρχους.

Κοινοποιείται:  προς Προέδρους και τοπικά συμβούλια Μακρακώμης, Αγίου Γεωργίου, Τυμφρηστού, Μάκρης, Καστριού, Μαυρίλου και Πτελέας.

Θέμα: «Πραγματοποίηση Πολιτιστικών Εκδηλώσεων στην Δημοτική Ενότητα Μακρακώμης την Τοπική Κοινότητα Αγίου Γεωργίου και Τυμφρηστού»
 
Κύριε Δήμαρχε για την Δημοτική Κοινότητα Σπερχειάδας προγραμματίστηκε και υλοποιείται την τρέχουσα περίοδο σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων.  Δεν μας έχει γίνει καθόλου γνωστό αν έχει προγραμματιστεί κάτι παρόμοιο για τη Δημοτική Κοινότητα Μακρακώμης για την Τοπική Κοινότητα Αγίου Γεωργίου και Τυμφρηστού. Θα θέλαμε να


προγραμματιστεί και να πραγματοποιηθεί σειρά παρόμοιων εκδηλώσεων οι οποίες θα περιλαμβάνουν παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τοπικά χορευτικά συγκροτήματα, θεατρικές παραστάσεις και λοιπές πολιτιστικές δραστηριότητες οι οποίες συνδέονται με την πολιτιστική κληρονομιά και κουλτούρα των εν λόγω περιοχών.
Οι εκδηλώσεις αυτές αφενός θα συμβάλουν στην πολιτιστική αναβάθμιση, ψυχαγωγία και τέρψη των δημοτών μας, αφετέρου θα γίνουν «σήμα κατατεθέν» για κάθε περιοχή. Ο κόσμος θα συνδέει την περιοχή με την πραγματοποίηση ενός σπουδαίου ετήσιου γεγονότος όπως γίνεται στον Άγιο Γεώργιο με την «Γιορτή Λουκάνικου», στο Μαυρίλο με την «Γιορτή Κάστανου», στην Πάππα «τα Παπιώτικα» καθώς και παρόμοιες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στους πρώην Δήμους. Σε αυτό φυσικά θα μπορούσαν να παίξουν σημαντικό ρόλο τόσο οι πολιτιστικοί σύλλογοι που υπάρχουν στο Δήμο και εμείς σαν Δημοτική Αρχή να στηρίξουμε οικονομικά αυτή την προσπάθεια.
Όσον αφορά τη «Γιορτή Λουκάνικου» φέτος παρουσιάζεται οικονομική δυσκολία από τους ιδιώτες να στηρίξουν από μόνοι τους τη γιορτή. Γι’ αυτό προτείνουμε να στηρίξουμε οικονομικά στα πλαίσια του εφικτού γνωρίζοντας την οικονομική κατάσταση του Δήμου, τη γιορτή. Είναι μία γιορτή η οποία συνδέεται με τον τόπο και φυσικά αυξάνει την επισκεψιμότητα της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Γεωργίου. Είναι κρίμα να σταματήσει η γιορτή, ενώ με την στήριξή μας μπορεί να συνεχιστεί και με τα χρόνια να γίνει θεσμός.
Επιπροσθέτως θα μπορούσαμε να "εκμεταλλευτούμε" την καλλιέργεια Φιστικιάς στη Μάκρη και του Ακτινίδιου στο Καστρί και να διοργανώσουμε εκδηλώσεις με θέματα γύρω από αυτές τις δενδρώδεις καλλιέργειες. Έτσι και η επισκεψιμότητα της περιοχής θα αυξηθεί αλλά και μέσω αυτών των εκδηλώσεων να πωληθούν απευθείας από τους παραγωγούς στον κόσμο που θα επισκεφθεί αυτές τις εκδηλώσεις. Σε αυτό φυσικά θα μπορούσαν να παίξουν σημαντικό ρόλο οι πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής και κυρίως οι σύλλογοι των γυναικών όπου σε τέτοιες εκδηλώσεις θα έχουν την ευκαιρία εκτός από νωπά προϊόντα να πουλήσουν προϊόντα μεταποίησης, όπως γλυκά, λικέρ κλπ. Με αυτό τον τρόπο και τα γεωργικά προϊόντα βρίσκουν άμεσα αγοραστές και ενθαρρύνουμε τη γυναικεία επιχειρηματικότητα. Μην ξεχνάμε άλλωστε την οικονομική σημασία αυτών των καλλιεργειών για τις συγκεκριμένες Τοπικές Κοινότητες. Γι’ αυτό προτείνουμε όσον αφορά τα πολιτιστικά να προσανατολιστούμε προς μία τέτοια κατεύθυνση και στο μέτρο του δυνατού  να χρηματοδοτούμε και να διατηρούμε την πολιτιστική μας κληρονομιά.



Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ                           ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΖΙΒΕΛΕΚΑΣ                                                        ΧΑΝΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
 ΜΑΓΟΥΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΛΑΜΠΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΙΧΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΚΩΤΣΑΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου