Φίλες και φίλοι,

Καλώς ήρθατε στην προσωπική μου ιστοσελίδα.

Μια σελίδα που δημιουργήθηκε από την ανάγκη να «συναντηθώ» με όλους εσάς, τους φίλους του Διαδικτύου, να μοιραστώ μαζί σας σκέψεις, ιδέες και οράματα, να ανταλλάξω απόψεις και προβληματισμούς πάνω σε θέματα μικρά ή μεγάλα, που απασχολούν το Δήμο μας.

Οπωσδήποτε το blog αυτό δεν έρχεται να υποκαταστήσει την αναντικατάστατη για μένα, άμεση και ζωντανή επαφή με τους συμπολίτες μου, αλλά απλά να την ενισχύσει μέσα από έναν ακόμα δρόμο επικοινωνίας και διαλόγου.

Σ’ αυτόν λοιπόν τον προσωπικό κόμβο που φτιάχτηκε με πολύ μεράκι, θα βρείτε στιγμές από το άλμπουμ της ζωής μου, σταθμούς πολύτιμους από την πολιτική και επαγγελματική μου πορεία. Θα βρείτε επίσης μέρος της αρθρογραφίας μου στον Τύπο, ομιλίες, θέσεις και εμπειρίες.

Σκοπός μου είναι να με γνωρίσετε καλύτερα μέσα από την δραστηριότητά μου, δίνοντάς μου ταυτόχρονα την ευκαιρία να γνωρίσω τις απόψεις σας , αν το επιθυμείτε, μέσα από το e-mail επικοινωνίας. Επιπροσθέτως θα έχω άμεση και συχνή επικοινωνία με πολίτες που δεν κατοικούν στην περιοχή και θα ήθελαν να μου μεταφέρουν ανησυχίες και προβληματισμούς για τον τόπο μας.

Θα ήταν χαρά για μένα να έχω τις κριτικές παρατηρήσεις σας, τα σχόλια και τα μηνύματά σας για μια ανοιχτή, ζωντανή, ανεμπόδιστη διαδικτυακή συζήτηση. Γιατί μέσα από τον διάλογο είναι βέβαιο πως όλοι κάτι μαθαίνουμε.

Φιλικά

Πάνος Κοντογεώργος

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Η Κατάργηση των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) των Δημοτικών Κοινοτήτων Αγίου Γεωργίου και Τυμφρηστού

ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ Β. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                            Μακρακώμη 19/12/2011
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ

Προς: Δήμαρχο Δήμου Μακρακώμης κ. Ευθύμιο Παπαευθυμίου


Θέμα: «Η Κατάργηση των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) των Δημοτικών Κοινοτήτων Αγίου Γεωργίου και Τυμφρηστού»


Κατά τη διάρκεια του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την 14η Δεκεμβρίου 2011 η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μακρακώμης αποφάσισε με ψήφους 12 έναντι 10 την κατάργηση των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) των Δημοτικών Κοινοτήτων Αγίου Γεωργίου και Τυμφρηστού.


Καταρχάς δεν πρόκειται να γίνει μείωση προσωπικού, απλά το προσωπικό των υπό κατάργηση Κ.Ε.Π. θα μετακινηθεί στο Κ.Ε.Π. Σπερχειάδας. Άρα το κόστος εργασίας παραμένει σταθερό. Επιπλέον λόγω του φόρτου εργασίας και της συμφόρησης που θα δημιουργηθεί στο Κ.Ε.Π. Σπερχειάδας παρά την μετακίνηση προσωπικού, οι υπάλληλοι δεν θα μπορούν να εξυπηρετήσουν τον τεράστιο όγκο των δημοτών και η παροχή υπηρεσίας προς τους πολίτες θα είναι κατώτερη.
Άρα και λογιστικά να το δει κάποιος και πριν την κατάργηση των Κ.Ε.Π. Αγίου Γεωργίου και Τυμφρηστού και μετά, το κόστος είναι σχεδόν το ίδιο. Αξίζει λοιπόν για αυτή την μικρή διαφορά να καταργήσουμε τα Κ.Ε.Π. όταν σχετικό έγγραφο «Οδηγίες εφαρμογής της παρ. 3 του άρθρου 40 του Ν. 4024/2011» του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αναφέρεται στην συγχώνευση των Κ.Ε.Π., δεν έχει σε καμία περίπτωση δεσμευτικό και υποχρεωτικό χαρακτήρα η εφαρμογή του από το Δήμο, αφού χαρακτηριστικά αναφέρει ότι με το συγκεκριμένο άρθρο επιτρέπεται η συγχώνευση των Κ.Ε.Π. των οικείων Δήμων μετά από αιτιολογημένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου; Είχατε ως Δημοτική Αρχή κάποια αιτιολογημένη απόφαση;
Ο συγκεκριμένος νόμος Ν. 4024/2011 είναι το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο 2012-2015, της εργασιακής εφεδρείας και των χιλιάδων απολύσεων, των περικοπών σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, που θα οδηγήσει στην ανεργία χιλιάδες Έλληνες. Τι είναι αυτό που κάνει το Δήμο να εφαρμόσει μια διάταξη του μεσοπρόθεσμου που δεν είναι καν υποχρεωτική και δεν του επιβάλλεται; Γιατί ο Άγιος Γεώργιος και ο Τυμφρηστός να πληρώσουν πρώτοι σε όλο το Δήμο το μνημόνιο και τις διατάξεις του μεσοπρόθεσμου με την κατάργηση των Κ.Ε.Π.; Τι θα κερδίσει ο Δήμος και σε τι θα εξυπηρετήσει αυτό; Μήπως το Κοινωνικό Κόστος που θα προκύψει λόγω:
  1. της κατώτερης ποιότητας παρεχόμενη υπηρεσία εξαιτίας του φόρτου εργασίας και της συμφόρησης που θα δημιουργηθεί στο Κ.Ε.Π. Σπερχειάδας λόγω του μεγάλου όγκου δημοτών που θα δέχεται,
  2.  τις άσκοπες μετακινήσεις που θα υποβάλουμε τους δημότες μας για ένα απλό πιστοποιητικό (σκεφτήκατε τις αδύναμες κοινωνικά ομάδες: ηλικιωμένους, ΑΜΕΑ κλπ που δεν είναι εύκολες οι μετακινήσεις τους και σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάζονται και διπλή αλλαγή συγκοινωνιών;).
θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από το ανύπαρκτο λογιστικό όφελος του Δήμου;
          Επίσης είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε κύριε Δήμαρχε οτι η απόφαση για συγχώνευση των δυο ΚΕΠ, ίσως ανοίξει την πόρτα τις ανεργίας για τους δύο υπαλλήλους. Αναφέρει το άρθρο 40 του Ν.4024 οτι το προσωπικό που υπηρετεί σε ΚΕΠ που συγχωνεύεται μεταφέρεται μαζί με τις θέσεις που κατέχει στο ΚΕΠ στο οποίο γίνεται η συγχώνευση,αλλά αναφέρει επίσης ότι οι κενές θέσεις των ΚΕΠ που συγχωνεύονται μπορεί να καταργούνται με κοινή υπουργική απόφαση.
Επιπροσθέτως και η Δ.Ο.Υ. Μακρακώμης είναι υπό κατάργηση, γεγονός που θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την μελλοντική λειτουργία του Κ.Ε.Π. Σπερχειάδας καθώς θα αναλάβει αυξημένες αρμοδιότητες.
Για όλα τα παραπάνω και τη στιγμή που το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε απόφαση για την τύχη των Κ.Ε.Π. Αγίου Γεωργίου και Τυμφρηστού προτείνω κύριε Δήμαρχε στη Δημοτική Κοινότητα Μακρακώμης να ορίσετε υπαλλήλους, οι οποίοι θα πάρουν τους κωδικούς που χρειάζονται για να χειρίζονται το λογισμικό των Κ.Ε.Π. και να εξυπηρετούν από την Μακρακώμη τους δημότες του πρώην Δήμου Μακρακώμης αποπλέκοντας το Κ.Ε.Π. Σπερχειάδας από τον μελλοντικό τεράστιο όγκο εργασίας και την αναμενόμενη δυσλειτουργία του.
Ως εκ τούτου πρέπει η Δημοτική Αρχή να θέσει σε νέα βάση την ορθή λειτουργία των Κ.Ε.Π. του Δήμου μας για την καλύτερη και απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Β. ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου