Φίλες και φίλοι,

Καλώς ήρθατε στην προσωπική μου ιστοσελίδα.

Μια σελίδα που δημιουργήθηκε από την ανάγκη να «συναντηθώ» με όλους εσάς, τους φίλους του Διαδικτύου, να μοιραστώ μαζί σας σκέψεις, ιδέες και οράματα, να ανταλλάξω απόψεις και προβληματισμούς πάνω σε θέματα μικρά ή μεγάλα, που απασχολούν το Δήμο μας.

Οπωσδήποτε το blog αυτό δεν έρχεται να υποκαταστήσει την αναντικατάστατη για μένα, άμεση και ζωντανή επαφή με τους συμπολίτες μου, αλλά απλά να την ενισχύσει μέσα από έναν ακόμα δρόμο επικοινωνίας και διαλόγου.

Σ’ αυτόν λοιπόν τον προσωπικό κόμβο που φτιάχτηκε με πολύ μεράκι, θα βρείτε στιγμές από το άλμπουμ της ζωής μου, σταθμούς πολύτιμους από την πολιτική και επαγγελματική μου πορεία. Θα βρείτε επίσης μέρος της αρθρογραφίας μου στον Τύπο, ομιλίες, θέσεις και εμπειρίες.

Σκοπός μου είναι να με γνωρίσετε καλύτερα μέσα από την δραστηριότητά μου, δίνοντάς μου ταυτόχρονα την ευκαιρία να γνωρίσω τις απόψεις σας , αν το επιθυμείτε, μέσα από το e-mail επικοινωνίας. Επιπροσθέτως θα έχω άμεση και συχνή επικοινωνία με πολίτες που δεν κατοικούν στην περιοχή και θα ήθελαν να μου μεταφέρουν ανησυχίες και προβληματισμούς για τον τόπο μας.

Θα ήταν χαρά για μένα να έχω τις κριτικές παρατηρήσεις σας, τα σχόλια και τα μηνύματά σας για μια ανοιχτή, ζωντανή, ανεμπόδιστη διαδικτυακή συζήτηση. Γιατί μέσα από τον διάλογο είναι βέβαιο πως όλοι κάτι μαθαίνουμε.

Φιλικά

Πάνος Κοντογεώργος

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο 31-01-2012



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ       
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ   
ΠΕΡ.ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ


Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο 
Εκλογής Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μακρακώμης

Στην Σπερχειάδα σήμερα την 31η Ιανουαρίου 2012 ημέρα Τρίτη και ώρα 18.00 συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο σε δημόσια τακτική συνεδρίαση ύστερα από την 1238/577/24-1-2011 έγγραφη πρόσκληση του προέδρου του Συμβούλου του επιτυχόντος συνδυασμού που έχει εκλεγεί με τις περισσότερες ψήφους κ.Κυριαζή Γεώργιο, που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου και ταχυδρομήθηκε στους Δημοτικούς Συμβούλους σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν.3852/2010.

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης ο Προεδρεύων Σύμβουλος   διαπίστωσε  ότι σε σύνολο 27 Δ.Σ. ευρέθησαν:

Π Α Ρ Ο Ν Τ Ε Σ:                                                               ΑΠΟΝΤΕΣ:

1.ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ       ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
2.ΜΠΗΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                »
3.ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                    »
4.ΛΙΑΓΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                           »              
5.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ      »
6.ΠΑΠΑΗΡΑΚΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ           »
7.ΜΠΗΤΟΣ ΗΛΙΑΣ                                   »             
8.ΚΥΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ            »
9. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ                   »
10.ΦΑΡΡΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ                            »    
11.ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ          »
12.ΤΣΙΑΝΤΟΣ ΗΛΙΑΣ                                »
13.ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                          »
14.ΜΠΟΤΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                       »   
15.ΜΑΓΟΥΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                 »
16.ΤΖΙΒΕΛΕΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                 »
17.ΜΙΧΟΥ ΜΑΡΙΑ                                     »
18.ΛΑΜΠΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ                    »
19.ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ      »
20.ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ             »
21.ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                   »    
22.ΤΣΩΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ                              »
23.ΚΟΤΣΑΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ                         »         
1. ΜΕΡΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ      Δ. ΣΥΜΒ.
2. ΧΑΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                        »  
3. ΡΑΜΜΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                »  
4. ΦΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                      »

                                                               


                                                         

(Οι οποίοι  αν και προσκλήθηκαν νόμιμα,
 δεν προσήλθαν)

Στην συνεδρίαση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος κ.Παπαευθυμίου Θύμιος, ο οποίος προσκλήθηκε νόμιμα.

Τα Πρακτικά τήρησε ο υπάλληλος του Δήμου Παπαντώνης Κων/νος.

Ο προεδρεύων Σύμβουλος,  αφού διαπίστωσε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης και ακολούθησε διαλογική συζήτηση ως εξής:

ΚΥΡΙΑΖΗΣ:   Παρακαλώ κύριοι συνάδελφοι.  Έχουμε την προβλεπόμενη απαρτία, μπορούμε να αρχίσουμε. 
Θα μου επιτρέψετε να πω δυο λόγια για τον απελθόντα Πρόεδρο, και στην συνέχεια και αν θέλουν οι επικεφαλείς των παρατάξεων να πουν δυο λόγια. 
Κύριε Δήμαρχε, κυρία και κύριοι συνάδελφοι.  Η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, γίνεται σε βαρύ πένθιμο κλίμα.  Η σκιά του Γιώργου Καραντζίκου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου μέχρι πριν 10 ημέρες, αιωρείται πάνω μας και μας πιέζει συναισθηματικά. 
Ο Γιώργος ήταν μία έντονη προσωπικότητα, ένας δυναμικός άνθρωπος με μεγάλες ικανότητες και δυνατότητες και δυναμικό αλλά και με ιδιορρυθμίες και ανθρώπινες αδυναμίες.   Ήταν ο άνθρωπος που έκανε καλές, σωστές και γόνιμες, προτάσεις, και έδινε γρήγορες εμπεριστατωμένες λύσεις, σε ανακύπτοντα προβλήματα.  Ο Θεός ας τον κατατάξει στους εκλεκτούς. 
Θα σας παρακαλέσω να τηρήσουμε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του αείμνηστου Προέδρου μας του Γιώργου του Καραντζίκου. 
(…………….)
ΚΥΡΙΑΖΗΣ:   Λήξη της σιγής.  Ευχαριστώ.  Δήμαρχε, θέλετε να πείτε κάτι;   Οι επικεφαλείς των παρατάξεων να πουν δυο λόγια, για τον εκλιπόντα.  Κύριε Τζιβελέκα;
ΔΗΜΑΡΧΟΣ:   Να πω εγώ; 
Ο αείμνηστος Πρόεδρος του Δημοτικού μας Συμβουλίου, με τον χαμό του, μας αφήνει ένα μεγάλο κενό στα κοινά, και μια μεγαλύτερη θλίψη στην καρδιά μας.  Υπήρξε ένας άνθρωπος, της προσφοράς, ανιδιοτελής, ειλικρινής, φιλότιμος, αγαπητός, και καλός και έμπιστος συνεργάτης. 
Το κλίμα είναι σήμερα βαρύ, γιατί μας λείπει σήμερα ο Γιώργος, όμως πρέπει να συνεχίσουμε με σταθερότητα και ευθύνη όπως και ο ίδιος θα ήθελε.  Θα τον θυμόμαστε για πάντα.  
ΚΥΡΙΑΖΗΣ:   Ο κύριος Τζιβελέκας; 
ΤΖΙΒΕΛΕΚΑΣ:   Σίγουρα όποιος φεύγει δημότης μας είναι άσχημο.  Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για έναν συνεργάτη, τον είχαμε και Αντιδήμαρχο, τον γνωρίσαμε και τώρα.  Ότι και να πούμε πιστεύω ότι είναι λίγο.  Συμφωνώ με τα προαναφερόμενα και του κυρίου Κυριαζή και του κυρίου Δημάρχου.  Αλλά όσο και αν είναι βαρύ το κλίμα θα πρέπει να προσέχουμε, το τι λέμε και το τι γράφουμε στα έντυπα μέσα, να τα καυτηριάζουμε, γιατί και αυτά μας επηρεάζουν. 
Θα πρέπει να μας γίνει αυτό το θλιβερό συμβάν, ένα καλό μάθημα σε όλους μας.  Τίποτα άλλο. 
ΚΥΡΙΑΖΗΣ:   Ο κύριος Κρητικός; 
ΚΡΗΤΙΚΟΣ:   Τον Γιώργο τον Καραντζίκο έτυχε να τον γνωρίσω από τα πρώτα βήματά του στην δημόσια ζωή.  Ήτανε ένας ανήσυχος νέος, με ενδιαφέρον για τα κοινά, και καθετί που αφορούσε την κοινωνική και πολιτική ζωή και την ανησυχία αυτήν την διατήρησε μέχρι τέλος.  
Ήτανε άνθρωπος που ήθελε συνεχώς να ενημερώνεται, να εκτελεί και να επιτελεί το έργο του πολύ σωστά και βέβαια θέλω να παραδεχθώ αυτό που έγραψε και η τοπική εφημερίδα.  Μπορεί να δημιουργούσε, να προκαλούσε αντιπαλότητες, αλλά δεν δημιουργούσε ποτέ αντιπάλους.  Εύχομαι το έργο του να το συνεχίσει ο διάδοχός του, στην έδρα, γιατί πράγματι αυτό το μικρό διάστημα, προσπάθησε και επιτέλεσε σημαντικό έργο.  Θα τον θυμόμαστε πάντα. 
ΚΥΡΙΑΖΗΣ:   Ευχαριστώ κύριε Κρητικέ.  Κάποιος από τους συναδέλφους;   Ο κύριος Κοντογεώργος;  
ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ:   Αγαπητέ Γιώργο Καραντζίκο, όπου και αν βρίσκεσαι σου εύχομαι, τα καλύτερα.  Είχα την ευτυχία δίπλα σου τα τελευταία χρόνια, να μάθω πολλά πράγματα από εσένα.  Η επικοινωνία μας ήταν σχεδόν καθημερινή. 
Να ξέρεις, δεν θα πω πολλά, θα πω μόνο ότι έχεις αφήσει παρακαταθήκη για πολλά πράγματα.  Όπως επίσης δεν μπορώ να ξεχάσω από την δεκαετία του 1980 ακόμη, ΄85, ΄86, ΄87, ΄88, ΄89, ΄90, όλα αυτά τα χρόνια, ενώ μπορούσες εσύ για τον εαυτό σου να κάνεις κάποια πράγματα, δεν τα έκανες, αλλά τα έκανες για πολλούς από εμάς. 
Πάρα πολλοί συμπολίτες μας και με τον καλό τον λόγο του Γιώργου του Καραντζίκου, είναι σήμερα συνταξιούχοι, από διάφορες δουλειές.  Δεν μπορώ να ξεχάσω ποτέ, ότι μέσα στο γραφείο του αείμνηστου  του Δροσογιάννη, έμπαινες και έλεγες, πρέπει να βάλουμε τα παιδιά σε Στρατηγέ, δεν έχουν να φάνε. 
Ως επίσης μέχρι και την τελευταία στιγμή, έλεγες Πάνο βρες μου αυτόν τον νόμο, αυτό το άρθρο.  Να δούμε τι λέει αυτό, τι κάνει το ένα, τι κάνει το άλλο.  Έδινε λύση στην καθημερινότητα και σε όλα τα προβλήματα. 
Καλό σου ταξίδι φίλε Γιώργο.  Και εμείς να είσαι σίγουρος και βέβαιος ότι θα σε θυμόμαστε και πάντα τα έργα σου, τα άρθρα σου και οι νόμοι σου, όλα αυτά που μας έδειξες όλον αυτόν τον χρόνο, θα τα θυμόμαστε. 
Επίσης κύριε Πρόεδρε, να καλωσορίσουμε και τον καινούριο συνάδελφο, τον κύριο Κυρίτση.  Καλή δύναμη και καλόν αγώνα, κύριε συνάδελφε. 
ΚΥΡΙΑΖΗΣ:   Άλλος συνάδελφος;   Να προχωρήσουμε;  Κύριοι συνάδελφοι, η ζωή συνεχίζεται.  Όπως και οι ίδιος θα ήθελε, θα πρέπει να προχωρήσουμε στο έργο μας. 
Θα ήθελα και εγώ να καλωσορίσω  και να συγχαρώ τον νέο Δημοτικό Σύμβουλο, τον Γιώργο τον Κυρίτση, και να του ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο του και καλή δύναμη. 

ΘΕΜΑ 1ο:  Εκλογή νέου Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μακρακώμης.

ΚΥΡΙΑΖΗΣ:   Να προχωρήσουμε στην διαδικασία της εκλογής Προέδρου.  Ο Πρόεδρος όπως ξέρετε, προκύπτει από την πλειοψηφούσα παράταξη και θα παρακαλούσα να τεθούν υποψηφιότητες. 
Υπάρχει, κύριε Δήμαρχε, υπάρχει πρόταση; 
ΔΗΜΑΡΧΟΣ:   Μπορεί να αυτοπροταθεί κιόλας αν το θέλει, αλλά θα ήθελα να προτείνω τον Θανάση τον Φαρρή. 
ΚΥΡΙΑΖΗΣ:   Κάποιος άλλος;  Να γίνουν τα ψηφοδέλτια, να ξεκινήσουμε για να γίνουν ψηφοδέλτια…  Εσείς ναι, εντάξει.  Εν πάση περιπτώσει τώρα.  Το τυπικό.  Είναι τα τυπικά.  Τι να κάνουμε; 
Ετοιμάστε τα ψηφοδέλτια για να γίνει η ψηφοφορία.  Ναι, ναι  ψηφοφορία, ναι, εμείς ψηφίζουμε. 
Της πλειοψηφούσας παράταξης είπαμε.  Ναι, πρώτη ψηφοφορία η πλειοψηφία.  Εντάξει.  Εσείς μετά. 
(Ακολουθεί η διαδικασία της ψηφοφορίας για την εκλογή υποψηφίου από την πλειοψηφία του Δ.Σ.)
ΚΥΡΙΑΖΗΣ:   Κύριοι συνάδελφοι.  Τελείωσε η ψηφοφορία, θα βγάλουμε το αποτέλεσμα.  Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να διαβάσω κάντε λίγο ησυχία σας παρακαλώ.  Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να διαβάσω μία επιστολή του κυρίου Μέρρα, ο οποίος απουσιάζει. 
«Προς τον Προεδρεύοντα του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την 31/1/2012, κύριο Κυριαζή Γεώργιο.
Κύριε Δήμαρχε, κύριε Προεδρεύοντα, κύριοι συνάδελφοι.  Λόγοι επαγγελματικοί με αναγκάζουν να μην είμαι παρών στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 31/1/2012. 
Τάσσομαι με την πρόταση της πλειοψηφίας, για την εκλογή του νέου Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, και του εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο του.  Παρακαλώ όπως αναγνωσθεί αυτή η επιστολή μου, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης. 
Με κάθε τιμή.
Κωνσταντίνος Μέρρας.»
ΔΗΜΑΡΧΟΣ:   Να ανοιχθεί η κάλπη τώρα. 
ΚΥΡΙΑΖΗΣ:   Ναι. 
Φαρρής. 
Το νούμερο δύο Φαρρής. 
Το νούμερο τρία Φαρρής.
Φαρρής το τέσσερα, έτσι;
ΡΑΜΜΟΣ:   Θα κάνω μία παρέμβαση τώρα.  Ήθελα να την κάνω μετά.   Αλλά η τακτική αυτή, την έχετε ως νοοτροπία.  Τις εκλογές δεν τις κάνει μόνος του ο Πρόεδρος.  Αυτός που εκτελεί χρέη Προέδρου.  Έχει και Γραμματεία, έχει και Προεδρείο. 
Αλλά η αντίληψη η οποία έχετε για τα πράγματα, ότι μόνο εσείς είστε και τα κάνετε μόνοι σας, γι΄ αυτό γίνεται αυτό.  Ως τώρα όσες εκλογές έχουμε κάνει, τις κάνει μαζί η Γραμματεία, και δεν μίλησα.  Θα μίλαγα στο τέλος.   Αλλά επειδή τώρα βλέπω ότι φωνάζετε για βοήθεια.  Τίποτα άλλο. 
ΚΥΡΙΑΖΗΣ:  
Φαρρής το έξη.
Φαρρής το επτά.
Και το πέντε Φαρρής, ναι.
Το εννέα Φαρρής.  Το βλέπεις και εσύ Βαγγέλη;  Φαρρής. 
Το δέκα Φαρρής.
Έντεκα Φαρρής. 
Δώδεκα Φαρρής.
Δεκατρία Φαρρής.
Δεκατέσσερα Φαρρής.
Κύριε Καραγεώργο. Υποψήφιος Πρόεδρος εξελέγη ο κύριος Φαρρής, με 14 ψήφους.   Επί συνόλου 14 ψηφισάντων.  
Να προχωρήσουμε στην δεύτερη φάση.  Ετοιμάστε τα ψηφοδέλτια.  
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ:   Μου επιτρέπετε;  Έχουμε έναν και μοναδικό υποψήφιο.  Είμαστε 27 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.  Είμαστε πολύ μικρή κοινωνία, και γνωριζόμαστε με το μικρό μας όνομα ο καθένας.  Δεν θα έπρεπε να δώσουμε τον λόγο, να δώσετε τον λόγο, στον κύριο Φαρρή, να πει πέντε κουβέντες, προκειμένου να  ευαισθητοποιηθούν όλες οι πλευρές και να έχουμε την μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση;  Ένα αυτό. 
Δεύτερον. Εγώ τουλάχιστον διανύω τον πέμπτο χρόνο στην Αυτοδιοίκηση, και θα πω με πολύ μεγάλη θλίψη, και πιστεύω σε ώτα ακουόντων αυτήν την φορά.  
Συνεργάστηκα δύο χρόνια με τον απερχόμενο, και μακαριστό πλέον, τον Γιώργο τον Καρατζίκο.  Άριστα.  Είναι πολλοί εκείνοι οι οποίοι έβαλαν σταγόνα σταγόνα στο ποτηράκι για να ξεχειλίσει και τελικά να οδηγηθεί στον τάφο.  Πέρα από τα λάθη πιθανόν και τις παραλείψεις γιατρών, δικές του κτλ.  Μήπως πρέπει από τον πολιτικό κανιβαλισμό τον οποίο γνώρισα πέντε χρόνια εδώ να περάσουμε στον πολιτικό πολιτισμό; 
Και  αν ακούστηκαν κουβέντες στο παρελθόν από την δική μας παράταξη θέλω να πιστεύω ότι τους εκφράζω όλους, να ζητήσω συγνώμη από την οικογένειά του, από τον ίδιο εκεί που είναι και βέβαια, από τους συνανθρώπους.  Διότι χάθηκε ένα στέλεχος το οποίο είχε μία πολύ καλή διαδρομή κατ΄ ομολογία σας. 
Και στον αγροτοσυνδικαλισμό και βέβαια και στην Αυτοδιοίκηση στην συνέχεια και με όλη την πορεία.  Λάθη κάνουμε όλοι.  Κανένας δεν είναι αλάνθαστος.  Αλλά μήπως και έστω αυτήν την στιγμή, πρέπει να οδηγηθούμε όλοι σε συναίνεση βλέποντας και διαμηνύοντας τα μηνύματα που παίρνουμε κάθε μέρα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, για την πορεία της χώρας μας, και βέβαια για την πορεία του τόπου μας; 
Θα ήθελα από τον κύριο Φαρρή, να πει δυο κουβέντες, πριν πάμε σε αυτήν, τον τυφλοσούρτη, ψηφοφορία.  Είμαστε άνθρωποι πάνω από όλα, και όλοι μας έχουμε θέσει τον εαυτό μας στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου, που θέλουμε να υπηρετήσουμε. 
ΚΥΡΙΑΖΗΣ:   Συμφωνεί το σώμα για την διακοπή της ψηφοφορίας;  Να συνεχίσουμε την ψηφοφορία.   Ο κύριος Φαρρής, δεν ζήτησε τον λόγο.   Θα τον έδινα τον λόγο, αλλά δεν ζήτησε.  Μπορούσε να γίνει. 
(Παρέμβαση εκτός μικροφώνου)
ΚΥΡΙΑΖΗΣ:   Κύριοι συνάδελφοι, συνεχίζουμε την ψηφοφορία. Ο κύριος Κανέλλος. 
(Ακολουθεί η διαδικασία της ψηφοφορίας για την εκλογή του προέδρου του Δ.Σ.)
ΚΥΡΙΑΖΗΣ:  Τέλος ψηφοφορίας.  Διαλογή των ψηφοδελτίων.  Έλα άνοιξέ την. 
Μέτρησέ τα να δούμε. Είναι 23; 
Ένα άκυρο.  Ένα λευκό.
(Ακολουθούν ταυτόχρονες συζητήσεις)
ΚΥΡΙΑΖΗΣ:  Το δύο, το τρίτο είναι αυτό.
Το τρία λευκό.
Το τέσσερα Φαρρής.
Το πέντε, Φαρρής.
Το έξι Φαρρής.
Το εφτά Φαρρής…Το έξι.  Το έξι ναι σωστά.  Όχι δυο φορές έχει βάλει έξη.  Έχετε βάλει δύο φορές έξι..
Εφτά αυτό.  Ναι, το οκτώ αυτό…Ναι, ναι.  Το οκτώ Φαρρής.
(Ακολουθούν ταυτόχρονες συζητήσεις)
Το εννιά Φαρρής.  Φαρρής.
Δέκα Φαρρής.
Το έντεκα Φαρρής.
Το δώδεκα Φαρρής.
Δεκατρία Φαρρής.
Δεκατέσσερα, λευκό.
Δεκαπέντε λευκό.
Δεκαέξι, Φαρρής.
Δεκαεπτά, Φαρρής.
Δεκαοκτώ, Φαρρής.
Δεκαεννιά, λευκό.
Φαρρής, το δέκα, το είκοσι.
Εικοσιένα Φαρρής.
Είκοσι δύο Φαρρής.
Και είκοσι τρία Φαρρής.
Δεκαεπτά είναι;  Για να μην κάνουμε κανένα λάθος.
Να ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα.  Ψήφισαν 23. 
Ο κύριος Φαρρής, έλαβε 17 ψήφους.
Έχουμε 5 λευκά και
Ένα άκυρο. 
Ο κύριος Φαρρής έχει την πλειοψηφία του σώματος και εκλέγεται Πρόεδρος.  Συγχαρητήρια κύριε Φαρρή, και έχετε τον λόγο αν θέλετε.  Μπορείτε να καταλάβετε την θέση σας.  Έλα από εδώ να συνηθίσεις. 
Συγχαρητήρια.  Καλοστερεωμένος.
ΦΑΡΡΗΣ:  Αγαπητοί συνάδελφοι, είναι γεγονός, ότι η ατμόσφαιρα της σημερινής συνεδρίασης, είναι τελείως διαφορετική με την ατμόσφαιρα των προηγούμενων συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.  Όπου όλοι ερχόμασταν με χαρά, με πάθος, με δραστηριότητα, να αποφασίσουμε και να εκφράσουμε τις απόψεις μας, για τα δημοτικά δρώμενα και για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. 
Η σημερινή συνεδρίαση, η ατμόσφαιρα είναι μια αναγκαιότητα, που μας επεβλήθη, από το τραγικό γεγονός, συγχωρέστε μου την συγκίνηση, του ξαφνικού θανάτου, του αγαπητού συναδέλφου μας, του Προέδρου μας και του εκλεκτού συμπολίτη μας, ο οποίος, κατά τα προηγούμενα χρόνια επέδειξε μία κοινωνική έντονη δράση και στον επαγγελματικό τομέα, και ως συνδικαλιστής, και στον αγροτικό τομέα, με αξιόλογο έργο, και χρήσιμη προσφορά, στο κοινωνικό σύνολο και στον Δήμο. 
Όμως όπως είπαν και οι προλαλήσαντες και ο Δήμαρχος, η ζωή συνεχίζεται.  Τα προβλήματα του Δήμου τρέχουν.  Και είμαστε αναγκασμένοι κάτω από αυτήν την αναγκαιότητα, που μας επεβλήθη, να συνεδριάσουμε για να εκλέξουμε τον νέο Πρόεδρο. 
Προσωπικά είχα πολλούς δισταγμούς να αποδεχθώ την θέση που μου πρότεινε ο αξιότιμος κύριος Δήμαρχος.  Για συναισθηματικούς λόγους, και για ηθικές αναστολές οι οποίες διακατέχουν την προσωπικότητά μου, όπως και όλους μας, υποθέτω.  Όλοι θα απευχόμασταν να συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο, γι΄  αυτόν τον συγκεκριμένο λόγο.  Και να μην συγκληθεί στο πέρας της πρώτης περιόδου, που διαρκεί η Προεδρία. 
Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά, έστω και με βαριά καρδιά, για την τιμή που μου κάνατε και την εμπιστοσύνη που δείξατε προς το πρόσωπό μου και τον Δήμαρχο και εσάς και όλους.  Ανεξαιρέτως της θετικής ή αρνητικής ψήφου που δώσατε.  Και αυτοί που δώσατε αρνητική ψήφο είναι ισόποσης βαρύτητας και αξίας θετικής, γιατί αντανακλά τον τρόπο τον οποίο αυτοί έκριναν ότι έτσι μπορεί να εξυπηρετηθεί το συμφέρον του τόπου.
Μία είναι η υποχρέωσή μας.  Να είμαστε ενωμένοι, με σύμπνοια, με συνεργασία και με σύμπραξη.  Να δικαιώσουμε και τον εκλιπόντα και την προσπάθεια που κατέβαλε επί τόσα χρόνια για το καλό αυτής της περιοχής.
Σε αυτό θα αντιμετωπίσουμε δύο αρνητικές παραμέτρους.  Η μία είναι η τραγική οικονομική συγκυρία, η πρωτοφανής οικονομική συγκυρία, η οποία όμως έχει την αιτία της.  Γιατί επί 35 χρόνια, σε αυτό που λέγεται ναός της Δημοκρατίας και λυπάμαι που είμαι αναγκασμένος να κάνω και μία πολιτική προέκταση της ομιλίας μου.  Υπήρχε ένας ξύλινος αντιπολιτευτικός λόγος, κάθε στιγμή και σε κάθε συνεδρίαση.  Η οποία έφερε το σημερινό αποτέλεσμα.
Εμείς λοιπόν, δεν πρέπει να τους μιμηθούμε σε αυτήν την συμπεριφορά.  Πρέπει να έχουμε μία άλλη συμπεριφορά. Μία άλλη συμπεριφορά, που θα καταστήσει τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μακρακώμης, πρότυπο συμπεριφοράς για όλους τους Δήμους της Επικράτειας. 
Έχω τονίσει και άλλη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο.  Αλλά και έξω, εκεί που πίνουμε τον καφέ παρέα.  Ότι η σύνθεση αυτού του Δημοτικού Συμβουλίου έχει ψηλό επίπεδο.  Υψηλότατο επίπεδο που θα αντανακλούσε σε έναν Δήμο 300 και 500 χιλιάδων.   Άρα και οι απαιτήσεις των δημοτών μας αλλά και ημών των ιδίων πρέπει να είναι αυξημένες ως προς την παραγωγή του έργου. 
Εάν κατορθώσουμε και ελέγξουμε τη συμπεριφορά μας, τις σχέσεις μας και την πρακτική μας και την εντάξουμε στον διάδρομο  της σύμπνοιας, της συνεργασίας και της σύμπραξης θα φέρουμε το αποτέλεσμα, παρά την τραγική οικονομική συγκυρία. 
Εάν όμως πέσουμε στην παγίδα, που χρησιμοποιήθηκε επί τόσα χρόνια στο ναό της Δημοκρατίας, και το δικό μας έργο δεν θα είναι αξιόλογο και δεν θα δικαιώσει την ψήφο που μας εμπιστεύτηκαν οι πολίτες μας. 
Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει τεράστια εμπειρία που εκφράζεται στα πρόσωπα δύο πρώην Δημάρχων και του σημερινού Δημάρχου, ο οποίος προϋπηρέτησε ως Αντιδήμαρχος επί σειρά ετών.  Ομοίως και πολλά άλλα στελέχη παλαιότερα που έχουν υπηρετήσει και αυτοί ως Αντιδήμαρχοι.  Και ως Δημοτικοί Σύμβουλοι. 
Και σημερινά νέα πρόσωπα, τα οποία έχουν μία άριστη κοινωνική και επαγγελματική καταξίωση και άρα και αυτών οι δυνατότητες είναι πάρα πολλές.  Ταυτόχρονα έχει εκπροσώπους του αγροτικού χώρου.  Που είναι η κύρια, το κύριο πληθυσμιακό στοιχείο στον τόπο μας.  Οι οποίοι γνωρίζουν άριστα τα προβλήματά τους. 
Άρα δεν θα είμαστε δικαιολογημένοι αν δεν παράσχουμε αξιόλογο έργο.  Θέλω να σας ευχαριστήσω και πάλι για την τιμή που μου κάνατε.   Θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου, και στις προσδοκίες σας, ασκώντας τα καθήκοντά μου με πνεύμα αμεροληψίας, αντικειμενικότητας και δικαιοκρισίας.  
Θέλω απλά από εσάς όμως να έχω μία μικρή ανοχή, κατά τα πρώτα στάδια άσκησης των καθηκόντων μου.  Δεν θεωρώ τον εαυτό μου πανέτοιμο για αυτήν την θέση, όμως αφού έκρινε έτσι το συμβούλιο και το αποδέχομαι ευχαρίστως. 
Το μελανό σημείο είναι η συγκυρία που αναλαμβάνω αυτά τα καθήκοντα.  Εις απόδοση φόρου τιμής, ελαχίστου φόρου τιμής από μέρους μου, θα ήθελα μετά το πέρας της συνεδρίασης αγαπητοί συνάδελφοι να μου επιτρέψετε να μην δεχθώ συγχαρητήρια, παρά μόνο τις ευχές σας για καλή απόδοση στο έργο που μου αναθέσατε.  Σας ευχαριστώ πολύ.  Τον λόγο έχει και ο Προεδρεύων, για το κλείσιμο της συνεδρίασης. 
ΚΥΡΙΑΖΗΣ:  Δεν ξέρω αν θέλουν να πουν κάτι οι επικεφαλείς.  Τίποτα. 
ΔΗΜΑΡΧΟΣ:  Ήθελα να ευχηθώ στον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο να είναι καλορίζικος, με επιτυχία, με υγεία μάλλον πρώτα, και κάθε επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει για το καλό του τόπου μας. 
ΚΥΡΙΑΖΗΣ:  Η συνεδρίαση κρίνεται περαιωμένη…   Παρακαλώ. 
ΤΖΙΒΕΛΕΚΑΣ:  Αγαπητέ συνάδελφε σου εύχομαι καλή επιτυχία στο νέο αξίωμα που σήμερα σου ανέθεσε το Δημοτικό Συμβούλιο.  Είναι δεδομένο ότι η συμπεριφορά της μείζονος αντιπολίτευσης, θα είναι η ίδια που ήταν μέχρι σήμερα.  Πιστεύω ότι βοηθήσαμε. Ζήτησες την ανοχή στα πρώτα συμβούλια.  Θα πρέπει να σου πω αγαπητέ φίλε Θανάση ότι δεν θα υπάρξει ανοχή.
Και δεν θα υπάρξει ανοχή διότι έχεις την εμπειρία και μπορείς να αντεπεξέρθεις, αρκεί επίτρεψέ μου την έκφραση να ζοριστείς λίγο.  Δεν είσαι καινούριος, έχεις υπηρετήσει, έχεις την αντίστοιχη μόρφωση, μας ξέρεις όλους.
Ο χρόνος τρέχει, και η περίοδος ανοχής έχει τελειώσει.  Σου εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία. 
ΚΥΡΙΑΖΗΣ:  Ο κύριος Κρητικός; 
ΚΡΗΤΙΚΟΣ:  Αγαπητέ συνάδελφε Πρόεδρε να σου ευχηθώ και εγώ καλή επιτυχία και πιστεύω ότι θα είναι πράγματι επιτυχία, γιατί και την συγκρότηση έχεις, και την δημόσια ζωή έχεις υπηρετήσει και την πολιτική, με την πολιτική έχεις ασχοληθεί.  Άρα είναι πολύ εύκολο να μπεις και σε αυτόν τον σπουδαίο ρόλο που σου ανέθεσε το Δημοτικό Συμβούλιο, άσχετα των περιστάσεων.  Εύχομαι και πάλι κάθε επιτυχία. 
ΚΥΡΙΑΖΗΣ:  Άλλος συνάδελφος;   Ο κύριος Διαμαντής. 
ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ:  Με την σειρά μου θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στον κύριο Πρόεδρο.  Ως Γραμματέας του Συμβουλίου θα ήθελα να επισημάνω ότι η συνεργασία μου θα είναι άριστη, με την προϋπόθεση βέβαια, ότι επειδή κατά το παρελθόν δύο τουλάχιστον φορές προωθηθήκανε οι αποφάσεις του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ χωρίς να ανταποκρίνονται στην βούληση του συμβουλίου, αυτό που ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο και φέρανε και την υπογραφή μου έστω και χωρίς να τις έχω υπογράψει. 
Θα παρακαλούσα λοιπόν, κύριε Πρόεδρε, από εδώ και πέρα, όλες οι αποφάσεις του Προεδρείου, πριν κοινοποιηθούν να λαμβάνουν και την δικιά μου υπογραφή ή το ελάχιστο οκ.   Υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας υπάρχουνε φαξ, υπάρχουνε e-mail, υπάρχουνε δυνατότητες.  Κατά συνέπεια λοιπόν θα ήθελα αυτό. 
Κλείνοντας θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου, να αποτίσω φόρο τιμής, στον εκλιπόντα Πρόεδρο τον κύριο Καρατζίκο.  Να ευχηθώ να είναι ελαφρύ και λουλουδιασμένο το χώμα που τον σκεπάζει, και να τονίσω ότι στον λίγο χρόνο που τον  γνώρισα, διαπίστωσα και μου έδινε την αίσθηση του νερού. 
Ήταν καθαρός και ξάστερος.  Και διαφανής στις απόψεις του.  Ήξερε να ελίσσονταν όταν στριμώχνεται, ήταν διεισδυτικός όταν αποκλειόταν.   Ήθελε όμως για να αποκτήσει την δύναμη του νερού και άλλους ανθρώπους δίπλα του, με το ίδιο όραμα για να μπορέσει να καταλήξει, στην θάλασσα. 
Με αυτήν την προοπτική λοιπόν, καλώ όλους να μπορούμε να κινούμαστε για το όραμα το τόπου  μας, με σύμπραξη και με σύμπνοια. Και είναι στο χέρι σου, κύριε Πρόεδρε, να εξασφαλίσεις αυτές τις προϋποθέσεις.   Ευχαριστώ πολύ. 
ΚΥΡΙΑΖΗΣ:  Άλλος συνάδελφος;   Τελειώσαμε;  Η συνεδρίαση θεωρείται περαιωμένη.  Παρακαλώ να υπογράψετε τα πρακτικά.   


Περατωθέντων όλων των θεμάτων ο κ.Πρόεδρος  κήρυξε τη λήξη της συνεδρίασης
       

Αφού συντάχθηκε το πρακτικό υπογράφεται ως παρακάτω:



      Ο Προεδρεύων                    Ο Πρόεδρος                       Ο Ειδικός Γραμματέας

  

ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ     ΦΑΡΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ        ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ




Τα μέλη Δ.Σ.

ΜΠΗΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΜΠΗΤΟΣ ΗΛΙΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΛΙΑΓΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΠΑΠΑΗΡΑΚΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΜΠΟΤΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΚΥΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΤΣΙΑΝΤΟΣ ΗΛΙΑΣ

ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΤΖΙΒΕΛΕΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΜΑΓΟΥΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      ΛΑΜΠΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

      ΜΙΧΟΥ ΜΑΡΙΑ

      ΚΟΤΣΑΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΤΣΩΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου